why lemon is healty

De eerste stap naar een gezonde(re) levensstijl is het introduceren van citroenen in de ochtend. Tenzij je een allergie hebt, is er geen enkele reden waarom je geen glas lauwwarm (niet kokend) citroenwater in de ochtend kunt drinken.

Zes redenen waarom citroen water in de ochtend zo gezond is.

Dit is een supergezonde sap dat je lichaam een kickstart geeft in de ochtend en dat zonder een sapcentrifuge! En absoluut een betere manier om energie van te krijgen dan van koffie.
Citroenwater schudt je organen wakker. Het hydrateert het lymf systeem en helpt je spijsvertering op gang te brengen. Je zal vaker naar de wc moeten want gifstoffen worden uit het lichaam verdreven. Het citroenzuur zorgt ook voor een goede werking van de lever, waardoor ook de lever zich kan ontdoen van gifstoffen.
Citroenen bevatten veel kalium en vitamine C. Geen verkoudheden en griepjes meer door de vitamine C! Kalium stimuleert de hersenfunctie en helpt de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Vitamine C bevordert ook de opname van ijzer in ons lichaam, dit is belangrijk bij een goede weerstand.
Hoewel citroenen zuur zijn, zijn ze super alkalisch/basisch. Een alkalisch lichaam staat gelijk aan een gezond lichaam. Een zuur lichaam is vatbaar voor allerlei ziekten, terwijl een alkalisch lichaam hier juist tegen beschermt en dit voorkomt.
De pectine in citroen vermindert hongergevoel. Daarnaast is bewezen dat mensen die een meer alkalisch dieet eten gemakkelijker gewicht kunnen verliezen.
Citroenwater helpt bij het afvallen en gaat een slechte huid, rimpels en huidvlekjes tegen. Vitamine C helpt namelijk rimpels en oneffenheden te verminderen. Water met citroen zorgt er ook voor dat het bloed gezuiverd wordt, waardoor je huid er ook mooier uit ziet.
Kortom, citroenen ontgiften je lichaam. Weg met alle afvalstoffen!

Hoe ”maak” je citroenwater?

Simpel. Pers een halve of een hele citroen uit in lauwwarm water en … drink het op. Het beste is om dit een half uur voor het ontbijt te doen. Als dat niet lukt is dat geen ramp, zolang je hierdoor niet dit ochtendritueel overslaat. Als je op reis bent en er zijn geen citroenen beschikbaar begin je dag dan sowieso met drie grote glazen lauwwarm water.

Om je tandglazuur te beschermen tegen de zuurgraad is het aan te raden je tanden te poetsen vóór het citroen water. Nooit je tanden direct na het drinken van citroenwater poetsen! Als je echt je tanden wilt poetsen na het citroenwater, wacht dan één uur. Ook helpt het om door een rietje te drinken.

Oh en wist je dat de gebruikte citroenen een geweldige manier zijn om de keuken mee schoon te maken? Ki

Please follow and like us:

You may also like...