overstijg jezelf

(Earth Matters | door Uta Koch) Op 23 jarige leeftijd in 1986 werd Joe Dispenza tijdens een triatlon geschept door een auto en lag met gebroken wervels op het asfalt.

Een dag later nam hij in het ziekenhuis een cruciaal besluit. Hij zou zich niet laten opereren en een stang met diverse schroeven in zijn ruggekolom laten aanbrengen om vervolgens de rest van zijn leven met pijn te moeten leven. Hij liet zich naar huis vervoeren en begon de heling van zijn lichaam door dagelijks te mediteren op gezonde wervels. Hij beoefende al jaren meditatie technieken en vond het tijd die toe te passen. Hij sloot het experiment 3 maanden later af met het weer binnenlopen van zijn eigen praktijk waar hij als chiropraktor dagelijks klanten behandelde. We zijn inmiddels 27 jaar verder en hij geniet in goede gezondheid van zijn leven en heeft nog steeds een missie. Kort geleden gaf hij een sprankelende lezing van een uur alvorens de Nederlandse uitgave van zijn boek te signeren voor de liefhebbers. Dat waren er velen!

Joe Dispenza (sommigen zullen zich hem herinneren uit What the Bleep do we Know?) studeerde na zijn herstel neurologie en deed veel hersenonderzoek op diverse universiteiten en ook onderzocht hij het resultaat van gebed, intentie en gedachten, al dan niet gepaard gaande met sterke gevoelens. Hij deed, samen met anderen op diverse universiteiten, hersenonderzoek om te kunnen verklaren wat er bij hem gebeurd was, en wat er plaats vindt in de hersenen die heling bewerkstelligen door denkkracht. Want het was hem gelukt, maar hij wist niet hóe het werkte. Volgens hem was het niet magisch, geen wonder, maar noeste arbeid die hem in drie maanden tijd van een bijna kreupele tot een weer gezonde man hadden gemaakt.

Wat voltrekt zich daar in die hersenen waardoor inbeeldingskracht zo’n effect heeft? Hij bezat geen buitengewone krachten. Hij beoefende wel al een paar jaren vrij intensief meditatietechnieken en yoga, maar dat was een fysieke techniek.

Was het te verklaren? Hij wilde het kunnen uitleggen en toegankelijk maken voor iedereen. Tenslotte werkte hij samen met andere onderzoekers die hersenscans maakten tijdens onderzoek naar gedachten samen met emoties. Want dat bleek uiterst belangrijk.

In 2007 presenteerde hij zijn eerste boek: Evolve your brain.

Baanbrekend in de uitleg hoe hersenen werken. En wat wij kunnen doen.

In 2012 verscheen zijn tweede boek Breaking the habit of being yourself en nu kunnen wij dat boek ook in het Nederlands lezen: Overstijg jezelf.

Het is een vervolg op het eerste boek, maar voortschrijdend onderzoek en verdere ontwikkelingen hebben hem de kans gegeven nog beter antwoord te geven op onze vragen en bovendien, hij laat ons zien hoe we het zelf kunnen toepassen. Door oefenen met de door hem aangegeven technieken (ook beschreven in het boek) kunnen wij, die minder getraind zijn in meditaties dan hij toen was, toch goede resultaten bereiken, omdat hij de methode enorm verfijnd heeft en toegankelijk heeft gemaakt.

Overstijg jezelf is een revolutionair werk op het gebied om jezelf te helen, je toekomst te scheppen en te verwerkelijken. Om echt je – “zelf” te worden.

Hij laat je voelen dat je groter bent dan je denkt. Dus: Hou er eindelijk eens mee op om gewoon “jezelf” te zijn en word wie je “echt bent”. Oefen regelmatig en je zult zien dat het werkt.

Voor meer info www.drjoedispenza.com of workshops in Nederland www.blizevents.com

3 t/m 6 april is hij in Nederland! Klik hier voor meer info.

Bron: Earth Matters

Please follow and like us:

You may also like...