abdominal muscles

discipline is de sleutel tot succes

Je six pack zal je alleen zien, zodra je buikvet weg is! Het is belangrijk dat je er voor zorgt dat je een vetpercentage van 10% hebt, alleen dan zal je de buikspieren goed zien.

Als je een bepaalde oefening uitvoert zal het vet rond de spiergroep die je traint verminderen. Zodra je dus buikspieren gaat trainen, zal het buikvet verminderen. Je moet het niet zien als ”ik train mijn buik met buikspier oefeningen dan verbrand ik plaatselijk vet bij mijn buik” nee plaatselijk vet verbranden kan niet. Als je een spiergroep traint zal het vet rond de spiergroep en gedeeltelijk verminderen.

Door anderhalf uur nadat je gegeten hebt je buik te trainen, zal het vetverbrandingsproces velemale sneller gaan. Dat betekent dat je dan sneller vet zult verbranden omdat je lichaam niet veel voeding meer hoeft te verteren. Ideaal dus voor het verminderen van je buikvet(het is ook lekkerder trainen als je niet veel voedsel meer in je buik hebt).

Train je buikspieren dus NIET als je net gegeten hebt!

Klinkt eigenlijk best heel logisch, want vaak hoor ik van mensen dat ze buikspieren trainen nadat ze gegeten hebben. Zoals je net de bovenstaande tip hebt gelezen heeft het geen nut om je buikspieren te trainen nadat je een maaltijd achter de kiezen hebt genomen, omdat je dan bijna geen vet zult verbranden. Bovendien train je je buikspieren ook niet lekker met een volle maag.

Train je buikspieren NIET meer of minder dan 3 keer per week

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het helemaal niet nodig is om je buikspieren elke dag te trainen. Als jij 3 keer in de week je buikspieren goed traint en genoeg rust geeft zal je keiharde buikspieren ontwikkelen, mits je de buikspier oefening goed uitvoert!

Zorg er wel voor dat je je buikspieren 3 keer in de week traint! Het trainen van je buik moet een normaal iets worden. Anders zal het heel erg lang duren voordat je een sixpack hebt! sla bijvoorbeeld telkens een dag over

hier een linkje met verschillende variaties aan oefeningen waarbij je tevens ook de motoriek aanscherpen kan

tussen de 30 en 50 max per keer

Hanteer ook zeker de rust periodes tussen de oefening. dit om het lichaam en de spieren de rust en tijd te geven om de afvalstoffen uit de spieren te voeren en nieuwe brandstof aan te voeren. doe je dit niet dan verspil je zinloze energie , boek je minder resultaat en loop je risico op verzuring en spierpijn. en dat is natuurlijk niet de bedoeling

maar doe de oefeningen zo als omschreven en je zal binnen 4 tot 5 weken al zichtbaar resultaat boeken. verwacht natuurlijk (leeftijd mee gerekend ) niet dat je direct top massa spieren opbouwt en voor maximaal resultaat een langere periode nodig

monica

 

 

Please follow and like us:

You may also like...