“positief zijn als medicijn”

Logica brengt ons van A naar B, verbeelding brengt je overal.

affirmeren Een paar voorbeelden

Om een paar suggesties te geven hebben we er een paar voor je op een rij gezet.

  • Vanaf vandaag gaat alles elke dag beter
  • Ik ben gezond, fit en vitaal
  • Ik leef in vrede en harmonie
  • Ik accepteer mezelf zoals ik ben
  • Ik vergeef mijzelf/iemand dat…
  • Rijkdom komt in alle vormen naar mij toe
  • Alles wat ik doe is een succes
  • Ik sta in mijn kracht
  • Ik verdien het om gezond te zijn
  • Ik ben het universum dankbaar voor mijn gezondheid, leven en mijn geluk

 

Affirmeren werkt het beste als we diep ontspannen zijn

Een EEG legt hersengolven vast in patronen die wetenschappers in vier typen hebben geclassificeerd. Betagolven hebben de hoogste frequentie en worden in verband met actief denken en doen in verband gebracht. Wanneer we ontspannen of waarnemen dan zenden de hersenen de langzamere ritmische alfa golven uit. Alfagolven treden op als iemand volledig ontspant en daardoor optimaal ontvankelijk is voor signalen van buitenaf. Thetagolven blijken op te treden als de ontspanning zich nog verder verdiept. Het theta-bewustzijns niveau gaat vaak gepaard met droombeelden en blijken het geheugen en de creatieve verbeelding te prikkelen. Deltagolven treden op als we in een diepe slaaptoestand verkeren. Het alfa niveau wordt gelijk gesteld aan ons onderbewuste waarin we alle ervaringen, gebeurtenissen waarnemen, opnemen, registreren en bewaren. Dit niveau is een bewustzijnsniveau waar geen twijfel bestaat, alle positieve en negatieve ervaringen zijn opgeslagen en de waarheid over de persoon bevat. Het is dan ook niet zo gek dat op dit niveau het gevoel wel als toetsteen van het onderbewuste gezien wordt. In een alfa en thetastaat staan we het meest open voor woorden, beelden en suggestie. Een mengelmoes van een alfa en theta bewustzijnsstaat wordt dan vaak geassocieerd met het ideale klimaat om te visualiseren en te affirmeren.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bij activiteiten als tai chi en meditatie alfa en theta hersengolven bijzonder actief zijn. Dit is opmerkelijk want we zijn in deze activiteiten wakker, gefocussed en actief en toch activeren we een rusttoestand voor lichaam en geest. Mediteren helpt ons dus het ideale klimaat te creëren voor het optimaal benutten van de mogelijkheden van affirmaties.

Wil je gebruikmaken van affirmaties doe dit dan zowel aan het begin van de meditatie als aan het eind. Hou het simpel en spreek de affirmatie in de tegenwoordige tijd, niet strikt meetbaar en vol overtuigingen langzaam uit. Succes

Verkeerde affirmaties:
– ik ben niet dik
– ik verlies gewicht
Juiste affirmaties:
– mijn lichaam heeft een gezond gewicht
– ik voel me goed in mijn lichaam

Zorg dat je affirmatie een positief beeld oproept.

Gebruik de tegenwoordige tijd, niet de toekomstige tijd.
Fout:
– ik zal rijk worden
Juist:
– ik ben (nu) rijk

 

Positieve affirmaties:

– ik ben gezond en gelukkig.
– ik word elke dag rijker.
– mijn lichaam is gezond.
– ik heb veel energie.
– ik studeer vlot.
– mijn geest is rustig.
– ik ben ontspannen.
– ik ben kalm in iedere situatie.
– ik ben omringd door liefde.
– ik heb de perfecte baan voor mezelf.
– ik heb een liefdevolle relatie met mijn partner.
– ik ben succesvol in wat ik ook doe.

 

Krachtige affirmaties

Soms zijn de resultaten snel zichtbaar, maar vaker vragen ze meer tijd. Het resultaat en de tijd die nodig is hangt af van de kracht van jouw affirmaties. Deze kracht wordt bepaald door de tijd die je ervoor vrij maakt en de energie die je er in stopt. Je geloof en vertrouwen is minstens even belangrijk. De gevoelens die je sessies oproepen beïnvloeden de kracht. Het resultaat is ook afhankelijk van hoe groot of hoe klein je doel is. De kracht van je wens heeft eveneens een invloed op de uitkomst.

Zet je affirmaties kracht bij door visualisatie, positieve gevoelens, geloof en vertrouwen. Negeer een tijdje je huidige omstandigheden, twijfels en tegenslagen. Concentreer je op je wensen en zie ze als werkelijkheid. Creeër voor heel even een andere realiteit.

meer voorbeelden klik hier

© Leni De Chou 2012

Please follow and like us:

You may also like...